Wednesday , May 22 2024

Popofobic – The Instrumental Album

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, VUV-Records, betyg: 5]

Hemsnickrande Popofobic har denna gång knåpat ihop tio instrumentallåtar utan egentliga titlar. Den lätta utvägen har varit att kalla dem “Song 1”, “Song 2”, “Song 3”, och så vidare… Är det D.I.Y. så är det, och Motala-konstellationen Popofobic är D.I.Y. till 100 %. Musiken låter fortfarande som en ohelig mix mellan sludge metal, Hawkwinds space rock och psykedelisk punk. Ta “Song 6” till exempel, som låter oerhört likt det Chrome gjorde en gång i tiden. Bandet riffar hej vilt, ibland med melodiösa inslag och ibland utan, emellanåt låter det som att det hela ska spåra ur men så återfås kontrollen, och maskineriet fortsätter att rulla på i den ekokammare där klabbet är inspelat. Därefter har man placerat skivan i ett hemgjort svartvitt omslag och bombarderat sin omvärld med verket. Jag har tidigare skrivit att Popofobic inte är för alla, och det uttalandet står sig, också genom The Instrumental Album, även om det här låter bättre än tidigare, då någon vrålade vid mikrofonen. Alltjämt vore det dock trevligt om gruppen hittade någon som verkligen kan sjunga. Annars kan ju lyssnaren själv bidra till den saken. Det är ju bara att plita ihop några texter och sätta ord till Popofobics instrumentala kompositioner kanske? Efter ett tag blir det i alla fall lite långtråkigt att lyssna på den här instrumentalmusiken, så ett gott råd är att avnjuta skivan under två lyssningar istället för en. Det håller koncentrationen – och musiken – bättre för.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …