Wednesday , April 17 2024

Machinery Of Joy – On The Verge Of Sleep

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Target Records, betyg: 7]

Man är inte direkt bombarderad med danska syntband, varken idag eller tidigare om åren, och därmed är det lite extra kul att Machinery Of Joys första “riktiga” platta har tagit sig över bron och hittat hit. Tidigare har bandet bara lirat in en självbetitlad digital ep, skapad för att ge spelningar och gratis att ladda ner. On The Verge Of Sleep är något mer genomtänkt och dessutom skapad med en tanke. Denna tanke är att låtarna ska leda den vakne in i drömmarnas, men även mardrömmarnas, morbida landskap. Det sistnämnda är kanske inget man eftersträvar, men what the fuck? Laura Noszczyk sjunger och lirar synth, Jan Kromann lirar samma sorts instrument, samt programmerar, Dennis Nicolaisen håller takten och Kenni Möllers gitarr bildar en ljudvägg. Trots sin titel är det inte någon sövande musik Machinery Of Joy gör. Ibland har den dock potential att kallas för både drone och shoegazing, men som helhet skulle jag placera det här bandet i electro- och dark wavefacket, då musiken är rätt mörk genomgående. Det hela är spännande också, med mycket ljud och atmosfär, samt Lauras klara, feminina stämma som spöklikt och melodiöst, nästan kyligt kan jag tycka, tolkar och förmedlar de engelska texterna. Det här bandet finns det all anledning att hålla ett öga på, oavsett om man befinner sig i gruppens hemland eller här, bara man gillar elektronisk musik. Sju låtar bjuder bandet på, och de två sista passerar vanlig poplåtstid med råge.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …