The Mobile Homes – 30 år i synthens tjänst

1984 startade ett av Sveriges mest inflytelserika synthpopband. 30 år har gått och gruppen har under året firat detta jubileum med två spelningar i Malmö och Stockholm tillsammans med mängder av celebra gäster, som Markus Mustonen och Martin Sköld från Kent, Wolfgang Flür (ex Kraftwerk), Robert Enforsen (ex Elegant Machinery) Christer Sandelin från Style, Familjen, Covenant och Statemachine. När gruppen spelade i Stockholm passade Zero TV på att intervjua bandmedlemmar, crew och gäster.

När Zero träffar bandet i Malmö är det inte säkert att detta var sista spelningen för året. De hoppas fortfarande spela i Göteborg före årets slut. De berättar också att ett nytt album är under inspelning och avslöjar att de förbereder ett nytt projekt. Denna gång på svenska och under namnet EPA. Vilka som ingår i bandet är oklart, men att Hans Erkendal är sångare råder det inga tvivel om samt att medlemmarna är hämtade från både Kent och The Mobile Homes.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …