Wednesday , June 12 2024

Presence Of Mind – Interpersonal

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cramada / Sound Pollution, betyg: 6]

När svenska syntpoptrion Presence Of Mind efter väldigt många år som existerande band, ger ut sin första “riktiga” platta (de har medverkat på samlingsalbum, gjort ett par digitala ep:n och släppt en fullängdare med samlat material från deras tio första år som grupp tidigare) så handlar det mest om ren, melodiös, elektronisk popmusik. Ibland känns plattan rätt svag och vid dessa tillfällen passerar låtarna spårlöst förbi, men vid andra tillfällen får de till det riktigt bra och jag fattar inte att de inte låter så hela tiden. Med tanke på att Interpersonal består av tio låtar och att gruppen haft på sig sedan 1993 då de bildades, med att skapa ett fulländat debutalbum, så känner jag en viss besvikelse över den här skivans ojämnheter. Å andra sidan, när de bästa låtarna levereras så är det skitbra, och då förlåter man lätt de mindre inspirationsfulla stunderna. Och visst, i grund och botten handlar det bara om en smaksak: vilka låtar man uppskattar eller inte. Ty produktion, framförande och sång är inget att klaga på. Vad man bör veta innan man investerar i skivan är dock att det här är snäll och trevlig musik, ibland nästan inställsam som schlagers. Det är inte hårt, inte mörkt, inte experimentellt, och heller inte överdrivet spännande. Men det är ofta dansbart, snyggt och proffsigt, välgjort och anpassat till sin tid. Jag kan mycket väl tänka mig att en och annan radio-DJ kan komma att fånga upp någon av pärlorna här och pusha dem hårt.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …