Don Redmon – Walk In The Footsteps

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Soundstation Records, betyg: 9]

Det här året, och inte minst augusti, har varit en mycket givande tid för svensk country på skiva. Vi har fått nya, grymt bra alster av såväl Richard Magnusson & Rag Wagon, Trailerpark Idlers, Cina Samuelson, och så nu: Don Redmons utsökta debutalbum! Redmon, eller Andreas Johansson som han egentligen heter, har länge varit frontman i Don Redmon Band. Med tanke på bandnamnet var det säkert naturligt att kidnappa namnet när han blev soloartist. Lika naturlig är Redmons musik och texter. Man känner att de kommer från en ärlig och uppriktig källa. Och han sjunger fint, förbaskat fint. Det har han alltid gjort. Så vad gömmer sig bakom det episka, olycksbådande och fantasieggande skivomslaget till Walk In The Footsteps? Jo, 11 låtar, alla skrivna av Redmon själv tillsammans med andra kompositörer, samt avslutande bonusspåret “Du får sova hos mig”, den enda låten på skivan med svensk text. Peter och Linda Dahl medverkar delvis som kompositörer. Peter har även producerat plattan, han lirar ett gäng instrument på den, och Linda körar. Musikaliskt har vi hela kostcirkeln här från vemodiga “Ease my heavy load” och sorgset vackra “Together over there” till svängiga, dansanta saker som “Excuse me (I think I left my heart in here)” och snabba “Brand new day”. Många av landets främsta countrymusiker kompar Redmon och det enda jag egentligen saknar är ett texthäfte. Men det glömmer man när man hör höjdare som “Someday (A country song´s gonna save your life)”, “Just to make it”, “Hey now Jesse” och “Never got a chance (to say goodbye”). Det här är helt enkelt en skitbra platta, så köp den!

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …