Tuesday , January 31 2023

Cina Samuelson – Roots & Memories

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, CCM / Hemifrån, betyg: 8]

Cina Samuelson har varit en stor tillgång inom svensk country i många, många år med sin klassiska countryröst och ett gäng finfina plattor i bagaget. De senaste tre albumen hon gett ut har innehållit eget skrivet material. Det gör inte Roots & Memories. Den innehåller kända och okända låtar som sträcker sig från 50- till 70-tal och är sådana som Cina växte upp med och förälskade sig i redan under barnaåren. Det här materialet var vad som gjorde henne till sångerska från början och det är med mycket värme och kärlek hon sjunger sina versioner av låtarna. Tre mycket eminenta gästartister från Texas medverkar på skivan. Jag snackar om Dale Watson som gör en duett med Cina i fina “Take me”. Frågar ni mig så tillhör Dale Watson Austins absolut främsta countryartister någonsin! Gäst nummer två är den blinde och enormt talangfulle sångaren, producenten och basisten Justin Trevino som sjunger “Love is no excuse”. Mycket bra. Sist men inte minst gör violinisten och sångaren Bobby Flores en tjusig duett med Cina i Willie Nelsons “Are you sure”. Cina Samuelson klarar sig givetvis finfint utan herrarna också. De övriga 10 låtarna sjunger hon nämligen på egen hand och den som gillar traditionell countrymusik kommer att falla pladask för saker som “Honky tonk merry go round”, “Mommy, can I still call him daddy” och snabba “What a man my man is”. Men alla spår på den här varierade plattan är bra. Jag har bara inte utrymme att räkna upp varenda titel. Extra kul är det att sångerskan inte lirar en massa uttjatad skåpmat, utan istället har dykt djupare efter pärlorna här.

Om Webbmaster

Kolla även

CATBEAR – “I Choose Love”

Londonduon CATBEAR, alias Zoe Konez och Sarah Smith, har både kallats “the hottest new indie girl …