Saturday , June 22 2024

Steven Casper & Cowboy Angst – Endless Sky

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Silent City Records, betyg: 5]

När Steven Casper och hans Cowboy Angst kom med sin förra fullängdare Trouble, gav jag den en 7:a i CountryWood, en nättidning som inte längre existerar. Det var – och är – Trouble värd. Den här gången är det ingen fullängdare som ligger i skivspelaren, utan en mindre bra liten ep bestående av fem låtar. Inledande titelspåret “Endless sky” är tilltalande, men “Rattlesnake road” som kommer direkt därefter är en riktigt skönt, svängig sak av den sort som undertecknad inte kan hålla sina tafsande fingrar ifrån. Låten gungar och rullar helt enkelt, smidig och repetitiv i sina rörelser, som den nämnda reptilen i sångtiteln. Man tar ner tempot i “Quite hour”, förgyller låten med tjusigt orgelsolo av Carl Byron som sedan Steven Caspers gitarrspel får ta över. Klassiskt, snyggt, tilltalande. Tyvärr är även “River” en lugn låt. Det hade behövts ännu en rockig sak där egentligen, så nu sackar skivan istället. Låten är inte heller särskilt minnesvärd, om än inte dålig. Avslutningsvis blir det en kort, instrumental vals. En vals med dragspel och fioler, titulerad “The last dance of the year”. Och jo, jag måste säga att jag blev lite besviken på Endless Sky. Jag hade förväntat mig mer av denna grupp, men man får inte alltid som man vill. Det här är helt enkelt en hygglig platta, men till den som inte har något tidigare med Steven Casper & Cowboy Angst så rekommenderar jag definitivt Trouble istället för den här ep:n. Den här kan ni köpa senare, tycker jag. Hoppas nu på en finfin fullängdare när bandet släpper nytt nästa gång.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …