Saturday , June 22 2024

Nowhere Is The Lion – (Nowhere is) The Lion/ Down To The River To Pray

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Grand Youth Records / 7-Vinyl, betyg: 8]

Bakom en svartvit bild av en liten flicka i vingar och blomsterkrans i håret döljer sig en vinylsingel med gruppen Nowhere Is The Lion, en Jönköpingsgrupp som lirar mörk och vemodig syntpop, delvis influerad av amerikanska Flannery O´Connors berättelser. Hon avled efter flera års sjukdom, endast 39 år gammal, och nog lyckas Nowhere The Lion återge starka bilder från södern i låten “Down to the river to pray” inte minst! Bandet har en vokalissa som framför texterna med klar, sval och känslig röst som tilltalar mig mycket, och låtarna har en spänning, som om där fanns ytterligare ett lager, en dold agenda, ett mysterium som man vill ha svaret på. A-sidans “(Nowhere is) The Lion” går något snabbare än den andra låten, men bägge spåren är utrustade med melodier som når fram och ett varmt, lättillgängligt sound som undertecknad uppskattar. Det här bandet vill jag absolut höra mer med. En fullängdare skulle göra allt annat än ont, och om gruppen kan hålla lika hög kvalitet på en sådan som de gör på den här singeln kan det bli en fullkomligt grym syntpopplatta. Hoppas nu att tomten kommer med en sådan!

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …