Friday , February 3 2023

Monostrip – Top Floor / Domino (Joan Part II)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Grand Youth Records / 7-Vinyl, betyg: 6]

Monostrip är tillbaka med en genomskinlig vinylsingel, förpackad i ett likaledes genomskinligt konvolut, och skivan innehåller tvenne A-sidor. Låtarna heter “Top floor” och “Domino (Joan Part II)”. Det är nog ett klokt val att man lagt “Top floor” på A-sidan och den andra, mindre intressanta låten på AA-sidan. Anledningen till min åsikt är att “Top floor” är en mer direkt och lättillgänglig låt. Den känns som en hit redan första gången man hör den, som en naturlig uppföljare till tidigare framgångsrika radiohits som “Like a drug” och “Miami”, vilket inte “Domino Part II” gör på samma vis. Men visst, det är rätt bra låtar, bägge två, om än med ett sound som är alltför slickat för min smak. Det påminner om kalla, skimrande neonskyltar i natten och bilar med glansig metalliclack. Jag föredrar ett varmare, mer köttigt och jordnära sound även när det gäller syntpop, men kan man bortse från det så nog lockar Monostrip fram känslan av Miami Vice och 80-talets ytliga poputbud. Samtidigt är det klart catchy musik bandet gör, så vem vet vad detta kan leda till framöver? Kanske mer än en retroakt till och med?

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …