Saturday , January 28 2023

Steve Mednick – Never Mind The Rain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cottage Sound Recordings / Hemifrån, betyg: 4]

Mednick gjorde mig inte till någon lyckligare människa 2011 när han släppte Immigrants… And Other Americans eller 2012 då Two Days After Yesterday kom ut. Inte så att skivorna var dåliga, men de förmedlade inte mycket av intresse till mig. Jag blev helt enkelt inte särskilt berörd. Men Steve Mednick är tydligen en man med mycket på hjärtat, för när han nu ger ut Never Mind The Rain så har han fyllt albumet med hela 16 låtar. Det är en saftig samling musik att ta till sig. Kanske är det smart, kanske inte. Några låtar av så många borde ju ta skruv. Å andra sidan orkar kanske inte folk lyssna igenom allihop, om de inledningsvis inte faller lyssnaren på läppen. För egen del tycker jag att Mednick kunde ha gått direkt på “The voice in the wilderness” och skippat inledande “Me + you”. Därefter gör det inte ont med mer rejält countryinfluerade låtar som “Coup de foudre” och “If you´re not there”. Tyvärr håller sig inte Mednick till countryn. Han blandar och ger, ibland med bättre och ibland med sämre, resultat. Personligen tycker jag att saker som “Our bonds of trust”, “The days they are fleeting” och “Josie” är fina, medan mycket annat tråkar ut eller flyter förbi, och därmed känns inte Never Mind The Rain som vare sig bättre eller sämre än sina föregångare. För någon med stor faiblesse för folkrock kan nog den här skivan förefalla mer intressant än vad den gör för mig dock.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …