Jenny Holmgren – It´s Like You Carry Wings

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Anelia Records, betyg: 6]

Det är inget snack om saken: Jenny Holmgren sjunger som en ängel och skriver utsökta låtar som t.ex. “Just like a cowboy” och “High heeled boots”. Likaså är gitarristen Tassos Spiliotopoulos en jätteduktig gitarrist, men likfullt saknar jag ett gediget komp från andra instrument än hans och Holmgrens keyboards. Tre, fyra låtar fungerar bra i så här naket tillstånd, men sedan upptäcker jag att mina tankar vandrar och det är inte bra, speciellt inte när det gäller en skiva som bara innehåller åtta spår. Den här plattan hade helt enkelt kunnat bli så otroligt mycket roligare att lyssna på om den talangfulla Jenny Holmgren hade haft ett helt band bakom sig med bas, trummor och kanske pedal steel? Det hade lyft plattan – och låtarna – så jäkla mycket. Jag tycker att det är jättesynd att så inte är fallet. Rent musikaliskt håller sig Holmgren till en mix av country, pop, visa och folk. Personligen föredrar jag countrylåtarna mest, men den här damen kan nog komma undan med det mesta. Skivan är delvis inspelad i England, där Holmgren spenderade 11 år, utbildade sig till sångpedagog på Royal Academy of Music och till musiklärare vid Middlesex University i London. I England lärde hon också känna Spiliotopoulos. Delvis är albumet inspelat i Sverige där hon bl.a. studerat musik i Stockholm och musikalteater på Balettakademins yrkeslinje i Göteborg. Hon har dessutom medverkat i flera musikalproduktioner, men på It´s Like You Carry Wings märks inget av den varan. Däremot märks en väldig massa känsla och innerlighet och det värmer gott.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …