Tuesday , January 31 2023

V/A – Från Byhåla Till Storstad

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, DivaMusic / Distrosongs, betyg: 3]

“DivaMusic är en mötesplats på nätet för Låtskrivare, Solister och Producenter där medlemmarna tar hjälp av varandra för att färdigställa låtidé till färdig produktion. Den gemensamma drivkraften är att få ut outgiven musik till lyssnaren utan att gå via de traditionella skivbolagen” står det att läsa på Diva Musics hemsida. Där får man också reda på att skivan är skapad av kända och okända kompositörer och att albumet är genrebred. Och visst, för all del. Det beror på vad man tycker är brett. Man kan också uppleva det hela som ojämnt. Tanken är förmodligen att Från Byhåla Till Storstad ska vara som en liten godisbutik, där det finns något för alla. Men det betyder också att de flesta som köper skivan och hittar en godissort de gillar måste stå ut med en massa sorter de inte tycker om, eller som åtminstone inte gör dem jättelyckliga. Sedan kan man naturligtvis ha tur och hitta en massa låtar som tilltalar en. Jag gör det inte. För mig känns det här som att sätta på skvalradion i bilen och hitta en kanal som lirar låtar som hemskt gärna vill bli hits, men aldrig lär komma upp på listorna. Och det där med kända artister är också ett tveksamt påstående. Gladys del Pilar som sjunger “Stay with me” och därmed inleder plattan är nog välkänd för de flesta, men de övriga lär inte den stora massan känna till. Men visst, uttrycket “känd” är naturligtvis relativt. Finast med skivan är att inkomsterna för “Ipomoea” går till Barncancerfonden. Där har ni en vettig anledning att pröjsa för att ladda ner låten, eller möjligtvis köpa det fysiska albumet.

Om Webbmaster

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Spela på Melodifestivalen!

Bettingbranschen är en av de branscher som växer allra mest.  Antalet sporter och evangemang som …