Markus Berjlund & Caroline af Ugglas – Time For Football

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Viskningar och Vrål / Hemifrån, betyg: 5]

Markus Berjlund har skrivit en kärlekslåt till fotboll i två versioner: en med engelsk och en med svensk text. Det handlar om gemenskapen, drömmarna att lyckas, förening och förbrödring. Inte ett ord om fotbollsligor, misshandel, polisingripanden och den övriga baksida av sporten som nyheterna varit fulla av på sistone. Nej, här är allting frid och fröjd. Killen som kickar boll nere på gården lyckas som vuxen livnära sig på intresset och människor runt hela jorden håller samman i sin stora kärlek till sporten. Ändå har låten en rätt vemodig melodi, som motsäger det lyriska, problemfria budskapet. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om Markus Berjlund och Caroline af Ugglas nya singel. Personligen delar jag inte deras fotbollskärlek alls. Jag tycker bara att det är en förbaskat trist och innehållslös sport, men å andra sidan gillar jag inga andra sporter heller, så jag kan inte relatera till texterna för fem öre. Men melodin är fin och af Ugglas röst lyssnar jag gärna till ofta och mycket. Men ska du verkligen gå igång på den här singeln till hundra så krävs nog att även du delar artisternas förkärlek för sparkandet på den där leriga lädersaken med luft i.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …