Wednesday , June 19 2024

Musikpicknick med Earth Kids, Showdown State m fl

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Den 23 augusti bjuder den sydsvenska kulturföreningen Bjäre Retro in till musikpicknick. Evenemanget heter Musique Piquenique och platsen är Bygdegården i Förslöv (strax utanför Båstad)

Konceptet lyder enligt följande: ta med en picknickkorg med god mat och dryck, slå dig ner på en bekväm plats och njut av bra musik och skön stämning.

Inträdet är 50 kronor och inte färre än sju band (varav Zero har skrivit om två) kommer att stå för underhållningen:

SHOWDOWN STATE

“Punkpop med attityd och starka melodier”. Ungefär så skulle man kunna beskriva den Bjäre-/Halmstadbaserade kvintetten Showdown State. I våras toppade de den röstbaserade listan Musikvideotoppen och på scen ger de aldrig mindre än hundratjugo procent. Förbered er på en explosion!

D. GOSKI

När jättar som Swedish House Mafia och Avicii tagit över världen med sin housemusik bjuder D. Goski på en egen cocktail av elektronisk dansmusik. Han tar avstamp i såväl den tyska minimaltechnon som den funkiga franska diton och landar perfekt efter en saltomortal av imploderande syntslingor. Ett måste för alla som vill höra något nytt!

THE NEIGHBOURS

Den skicklige singer-songwritern Emmanuel Alamadine i samarbete med en annan ung Bjäremusiker. Vackra och känslosamma tongångar utlovas!

INSANITY

Med influenser som Led Zeppelin, Guns N’ Roses och Skid Row är det svårt att inte gå igång på alla cylindrar. Insanity har två år på raken tagit sig till final i Livekarusellen och skänkt en perfekt dos av hårdrock och attityd. Insanity levererar från alla håll och kanter och är ett givet ess i kortleken på vår musikpicknick.

EARTH KIDS

Earth Kids från Helsingborg vann nyligen den prestigefyllda musiktävlingen Popkorn. Tillsammans skapar denna hemlighetsfulla tjejduo sval och drömsk elektropop, toppad med en teatralisk och spännande scenshow. Sista tillfället att se dem innan de flyttar till Berlin!

DUSTMAN ANDERSON MED VÄNNER

När Bjärebygdens egen blueshjälte, Kalle Andersson, slår sig samman med kunniga kollegor blir resultatet dynamisk och själfull musik som går rakt in i hjärtat. Förvänta er gamla och nya klassiker i mängder!

LOWISA JOHMÅR

Inspirerad av skönsjungande kvinnor med stora röster, som t. ex. Whitney Houston, Céline Dion och Kelly Clarkson, bjuder den kreativa mångpysslaren Lowisa Johmår på klockren popmusik. Den här tjejen vill ni inte missa, för hon kommer att gå långt i framtiden!

För mer information om arrangemanget rekommenderas Bjäre Retros Facebook-sida.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …