Sunday , October 1 2023

Alina Devecerski släpper sin “Armé”

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Mycket har hänt för halvserbiska Alina Devecerski de senaste åren. 2012 briserade popbomben “Flytta på dej” över hela Norden och efter det blev inget sig likt för enstöringen från Sundbyberg. Inte färre än tre av singlarna på debutalbumet “Maraton” sålde Guld eller Platina och tronägaren “Flytta på dej” har sålt 5 x platina i Sverige, 3 x Platina i Norge och 2 x platina i Danmark och nominerats till både P3 Guld och Grammis. Kort och gott ett massivt genombrott! I samband med genombrottet följde nästan två år av konstant turnerande, sedan gick Alina in i studion igen för att skapa ny musik.

– Efter allt giggande ville jag åt en annan sinnesstämning. Jag ville in i studion och bli deppig igen. Nej, men jag ville tänka igen, bli smart, knäcka nötter. Jag blir automatiskt väldigt kufig när jag är i studion.

När förfrågan kom om att spela på Kentfest i Göteborg och Stockholm var svaret självklart ja och Alina hyllades av kritiker såväl som fans när hon framförde de nya låtarna som hon snickrat på i studion tillsammans med Christoffer Wikberg.

Nu släpper hon äntligen ifrån sig första singeln “Armé” från kommande minialbum “Gnista + Gas” som släpps den 29 september. Nu på lördag framför hon nya låten “Armé” på TV4 Sommarkrysset.

Om Webbmaster

Kolla även

Cold Connection – tolkar Pages “Aska” och bjuder på snygg musikvideo

Häromåret släppte Page låten ”Aska” på en uppskattad EP med samma namn. Nu har Cold …