Thursday , December 7 2023

Kari Berg leder nytt kulturprojekt

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jon Josefsson)

Rätten till sin identitet är en projekt som drivs av studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhet i samarbete med Kulturföreningen Kretsen. Huvudsyftet med projektet är att arbeta mot diskriminering av subkulturer.

Personerna bakom projektet skriver bland annat på sin hemsida att det idag finns en diskriminering mot individer som väljer en subkulturell identitet och som väljer att uttrycka detta i stil och livsstil. Det finns en mängd fördomar, diskriminerande handlingar och ibland även brott mot dessa personer – allt detta vill man genom projektet belysa, diskutera och praktiskt arbeta för att det ska ske en förändring.

Projektet har nyligen dragits igång med projektledare Kari Berg i spetsen. Kari är känd bland annat från sin medverkan i banden Ashbury Heights och Chaos All Stars.

Rätten till sin identitet har kickoff i Umeå i mitten av september. Man har då bjudit in ett antal talare. Bland andra dyker Johan Fridh från Morlocks och Strauss Ex Machina upp. Enligt rykten kommer Johan Fridh att spela live under kickoff-helgen. Huvudnumret i Umeå är dock Sylvia Lancaster, grundaren av The Sophie Lancaster Foundation. The Lancaster Foundation är en brittisk organisation som jobbar för att förändra attityder och lagar i Storbritannien för att personer med alternativ kulturtillhörighet ska slippa särbehandling. Organisationen är idag en världsomspännande rörelse.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …