Wednesday , February 28 2024

Bolywool – JÁ

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Novoton / Border, betyg: 6]

Hur många artister känner ni till från Öland? Själv kommer jag inte på en enda. Inte förrän nu, för Bolywool, bestående av kusinerna Calle Thoor och Oskar Erlandsson, kommer från Svarteberga på norra Öland. De har haft sitt band i 15 år och detta är det tredje albumet från duon.
De målar upp drömska, smått psykedeliska, vemodigt färgade ljudlandskap där postrock, emo och shoegaze skapar en dunkel pop som kryper fram över Alvaret med allvaret som en av de viktiga beståndsdelarna. Vackert eller dystert? Både och.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …