Sister Fay – Magic in the making

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Can You Dig Records, betyg: 3]

Det började som ett soloprojekt av Frida Andersson, som släppte sitt debutalbum 2010 på eget bolag. Idag har Sister Fay utvecklats till ett Malmöband med fem medlemmar som har två cellospelare i sättningen. Finurlig folkpop är beskrivningen de själva sätter på sin musik, och det kan nog sägas stämma. Övriga instrument är akustisk och elektrisk gitarr. Och det blir mycket försiktigt plinkande och “gullig sång”. Lite för tråkigt för min smak, men en av de tio låtarna är på svenska och den tycker jag är bäst. Där får musiken lite personlighet mitt i all bekymmerslös sommarängskänsla.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …