Friday , January 27 2023

Class Of Kill 'Em High – Class Of Kill 'Em High

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gaphals / Border Music, betyg: 5]

Det är bra sväng och flyt på musiken när Norrköpingsbandet Class Of Kill 'Em High inleder sitt debutalbum med “Ultima hombre”. Därefter bökar de på i nio spår till som ett Nirvana light utan punkmangel, men med grungefläsk, popmelodier, ljummen sång och ett stuk som känns 90-talsnostalgiskt hela vägen. Samtidigt är soundet uppdaterat via en välkommen synthesizer emellanåt. Så jäkla skoj är kanske inte helheten, men skivan är väldigt välgjord och för den som tycker att första halvan av nämnda decennium var rockhistoriens allra bästa, och som har lyssnat sönder sina gamla grungeplattor, är nog den här produktionen mer än välkommen. Men det kräver i så fall att vederbörande inte har något emot att hårdrocksgitarrerna kastrerats, medan indiepopådran får blöda ut i allt större utsträckning. Class Of Kill 'Em High skriver en del mycket tilltalande melodier, inte minst när de framför lugna låtar som “Big Sleep”, “Ratt Disease” och “Death is Forever”. Skivan har spelats in under två år i gitarristen och producenten Niklas Berglöfs studio. De övriga i bandet är sångaren Markus Palloff, samt Jesper Carlsson och Mattias Bhatt på bas och trummor. Jag förmodar att killarna har skapat exakt vad de ställt sig in på att göra, och det hela låter rätt bra, men blir samtidigt lite ensidigt och ospännande. Jag hade föredragit om man gjort fler svängiga låtar som “Ultima hombre”, istället för att grotta ner sig i de mer saktfärdiga låtarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …