Thursday , June 20 2024

Dot Legacy – Dot Legacy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Setalight, betyg: 4]

Ilskna gitarrer, postrockskrammel, stonerflum och en hög dos energi. Och faktiskt även lite rapmetal. Det är vad franska kvartetten Dot Legacy levererar här på sin debutskiva. Trots sina olika ingredienser tycker jag att musiken håller ihop väldigt väl, och de får till en slags tung alternativrock som säkert tilltalar vissa lyssnare som gillar groove och ökendoftande stonerrock. Själv har jag svårt att tända till på alla cylindrar. Enstaka spår är helt okej, men som helhet blir skivan ganska jobbig för trumhinnorna.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …