Blaudzun – Promises of No Man's Land

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, V2 Records, betyg: 3]

Holländaren Johannes Sigmond, eller Blaudzun som hans artistnamn lyder, kallas ofta singer/songwriter av någon outgrundlig anledning. Vad är det för fel på folk? Hör de inte att han spelar alternativ indierock? Han fick sitt genombrott (åtminstone i Beneluxländerna) med plattan Heavy Flowers från 2012. Detta är hans fjärde skiva, och den andra på engelska. Han vill bygga upp stora, pampiga emolandskap, inte helt olikt Eskju Divine. Pampigt, mörkt, men samtidigt känsligt i all dramatik. Eller avsaknad av dramatik, skulle jag kanske skriva, för Blaudzun bygger upp och bygger upp, men crescendot kommer liksom aldrig. Det gör att man tröttnar efter ett tag och sätter på något annat istället.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …