Friday , February 3 2023

Iberia – Iberia

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Hybris / Border Music, betyg: 5]

Musiken beskrivs som atmosfärisk med beats inspirerade av hip hop. Det första håller jag definitivt med om, det senare har jag svårare att höra. Iberia består av Alexander Palmestål (från Pistol Disco) och Maja Milner (sångerska i Makthaverskan) och har tydligen Berlin och Göteborg som utgångsorter. Mest Berlin, låter det som. För de nio spåren består av drömska elektroniska ljudlandskap som visserligen är ganska lena mot trumhinnorna, men som nog uppfattas som ganska svårlyssnade av de flesta. Många kritiker gillar Iberia, men jag är inte lika övertygad om duons storhet. Jag kan absolut tycka om den stämningsfyllda och disiga ljudbilden, men jag tror att de skulle tjäna på att fokusera mer på melodierna, som finns där, än att bara lägga kraften på att skapa coola produktioner.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …