Bonefish – Time To Market

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Fishbone / Border Music, betyg: 5]

Förra året debuterade Bonefish med en självbetitlad fullängdare. Nu följs den upp av ep:n Time To Market som innehåller fyra nya spår och fyra bonusspår som finns i andra versioner på albumet. Bandet bildades för fyra (många fyror här!) år sedan och består av Bie Karlsson (Docenterna, Giant Steppers och T-shirts m.fl.) på gitarr och sång, Lasse Nilsen på gitarr, Rasmus Rasmusson bakom trummorna och Anders “Nylle” Thoor på bas och sång. Dessutom räknar man keyboardisten Max Lorentz (Mårran, Agnetha Fältskog, Tyla Gang och Roffe Wikström) som en femte medlem, då han lirar sina tangenter på både fullängdaren och den här ep-skivan. Musikaliskt befinner sig Bonefish under americana-paraplyet där pop och rock är de mest påtagliga influenserna, medan en låt som “My sweet lord”, här i live-version, känns väldigt gospelinriktad och “We all gonna go that road” ger en stark känsla av The Doors och bluesig psykedelia med sköna improvisationer. Frågar ni mig är detta plattans allra mest lysande och svängiga stund. Den överglänser de övriga låtarna fullständigt och jag hade älskat Time To Market om den dominerats av det stuket. Men det gör den dessvärre inte, och de övriga låtarna är acceptabla som jag ser det, men är inget man gör i brallan av direkt. Man har hört det förut och det är okay, proffsigt framfört, men inget nytt under solen.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …