Friday , February 3 2023

Alice Boman: – EP II & Skisser

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Adrian Recordings / Border Music, betyg: 5]

Konstigt namn på ett debutalbum, kan man tycka. Men förklaringen ligger i att Malmötjejen förra året gav ut en EP med namnet “Skisser”. Tanken var att låtarna skulle spelas in igen, lite mer ordentligt, men skivbolaget gillade musiken som den var. Sen i höstas kom nästa skiva: “EP II” och så slog man ihop dom två till denna fullängdare. Plattan börjar med andra EP:n, vilket visserligen blir fel kronologiskt, men den är i mitt tycke den starkare av de två, så jag förstår logiken. Musiken är enkel, avskalad och minimalistisk. Tonen är melankolisk, dyster och ganska mörk. Sången är i fokus, i övrigt hörs inte så många intstrument. Det är stämningsfyllt men stillastående, i enstaka spår finner Alice Boman en vacker skörhet, men mestadels blir det ganska segt att lyssna på.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …