Tuesday , August 9 2022

Alice Boman: – EP II & Skisser

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Adrian Recordings / Border Music, betyg: 5]

Konstigt namn på ett debutalbum, kan man tycka. Men förklaringen ligger i att Malmötjejen förra året gav ut en EP med namnet “Skisser”. Tanken var att låtarna skulle spelas in igen, lite mer ordentligt, men skivbolaget gillade musiken som den var. Sen i höstas kom nästa skiva: “EP II” och så slog man ihop dom två till denna fullängdare. Plattan börjar med andra EP:n, vilket visserligen blir fel kronologiskt, men den är i mitt tycke den starkare av de två, så jag förstår logiken. Musiken är enkel, avskalad och minimalistisk. Tonen är melankolisk, dyster och ganska mörk. Sången är i fokus, i övrigt hörs inte så många intstrument. Det är stämningsfyllt men stillastående, i enstaka spår finner Alice Boman en vacker skörhet, men mestadels blir det ganska segt att lyssna på.

Om Webbmaster

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …