Fredrik Georg Eriksson – Volume

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Novoton / Border, betyg: 6]

Fredrik Georg Eriksson har spelat med lite allt möjligt folk, från bandet Twopointeight till Fas3 och Knivderby, men nu var det dags att debutera under eget namn och få bestämma själv hur det skulle låta. Resultatet blev bluesig rock som växlar mellan Jon Spencer Blues Explosions vilda energi och Tom Waits skuggiga skymningsvärld. Fredrik rosslar med rösten så man tror att stämbandet ska brista. Faktum är att musiken är bra, men utan hans galna röst hade inte låtarna fått det lyft som gör att plattan går från okej till bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …