Christoffer Hiding – Yes, Higher!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Egen produktion, betyg: 4]

Christoffer Hiding var med i Melodifestivalen 2011 som refrängsångare till Swingfly i dennes låt “Me and my drum” som kanske någon minns fortfarande? Låten slutade i alla fall på femte plats i Globen, därefter blev det turné, men sedan uppstod någon sorts strul som gjorde att Hidings möjligheter att få ut sin egen musik begränsades. Han kände sig illa behandlad och bestämde sig för att ta full kontroll över sina låtar i framtiden. Utan att gå in på vidare detaljer kan vi bara konstatera att resultatet av det hela blev till albumet Yes, Higher! som getts ut på egen etikett. Yes, Higher! är en soulplatta, emellanåt korsad med pop och tråkfunk. Den består av tolv låtar, var av “Shine on” getts ut som första singel. Hiding är ju tveklöst en proffsig sångare och visst låter det bra om plattan, rent tekniskt, men man har hört det här förut och jag kan inte påstå att en skiva som denna är särskilt minnesvärd. Merparten av spåren har en alltför flyktig förmåga att gå in genom ena örat och ut genom det andra, men några av de lugnare låtarna tycker jag håller måttet. Främst tänker jag på den stillsamma “Under the surface” snygga “Goodbye” och bäst av alla: “Autumn turns to winter”. Dessvärre räcker de inte för att ge anledning till att investera i plattan. Vill jag ha musik i den här stilen lägger jag hellre sedlarna på skivor med Prince, Isaac Hayes, Aretha Franklin, Yvonne Fair eller någon annan klassisk artist som skapat oförglömliga låtar på oförglömliga plattor.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …