Un Rodo Cora – The Perfect EP

Betyg - 7

7

The Perfect är en fin liten skapelse med ett tveklöst udda upplägg.

User Rating: Be the first one !
Un Rodo Cora - The Perfect EP
Skivbolag: Belpid Records/CD Baby

Det är möjligt att Un Rodo Cora anser sig ha gett ut den perfekta ep:n nu, men det kan jag inte hålla med om att den är, trots att låtarna heter “A Perfect Life”, “Perfect”, “Perfect strangers” och “Perfect Match”. Däremot är det en fin liten skapelse med ett tveklöst udda upplägg. Som vanligt bjuder bandmedlemmarna (dessa skiftar från skiva till skiva och låt från låt, och likaså gör instrumenten de spelar) på en varierad bukett sånger. Den här gången är samtiga melodiöst tilltalande. Bo Christo Schager har skrivit dem och han sjunger dem, ibland ensam, ibland tillsammans med Danielle Dahlström, till exempel. Jag gillar den här lilla skivan. Den låter gammeldags och klassisk, rostig och modern på samma gång. Bortsett från rockiga “Perfect” med sina syntar och The Fall-liknande attack är spåren relativt lugna, och att låten sticker ut ger ep:n fartkänsla. Bra så. Vilket spår som är bäst? Omöjligt att säga. Det är en fråga om humör. Jag skulle beskriva samtliga som lika njutbara, men på olika sätt och av olika anledningar… och perfekt behöver ju inget vara för att man ska skatta det högt.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …