Friday , February 3 2023

Popofobic – Electric Stone Age

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Vuv Records, betyg: 5]

Det lilla D.I.Y.-bolaget Vuv Records i Motala fortsätter att ge ut märkliga plattor med hemlighetsfulla band som man inte kan vara säker på hur (o?)seriösa de är. Den här gången heter gruppen i fråga Popofobic och de gör någon sorts tung, psykedelisk sludge metal med ekoeffekter på sången/vrålandet, trummor som låter rätt illa, och en hemmagjord produktion som inte lär tilltala alla öron. Själv är jag egentligen mer fascinerad än vare sig gillande eller ogillande till skapelsen. Samtidigt får man sig ett och annat gott skratt under lyssningen, vilket jag är långt ifrån säker på om det är passande eller inte. Men reaktionen är naturlig då Popofobic gör låtar som “Ready for the space age?” och lyckas låta som en bootlegversion av någon gammal Hawkwindlåt från -72. Jag har ingen aning om ifall Popofonic spelar live eller inte, men om de gjorde det skulle de nog kunna få en rätt stor grupp kultanhängare i hasorna, för hur jävligt det här än kan låta emellanåt, så har bandet sina fördelar också. Kanske är det så enkelt att de bara skulle behöva en bättre och mer proffsig produktion, samt tajta till sina musikaliska eskapader lite, för att faktiskt kunna tas på allvar av en större publik? Svårt att säga, men vill du ha en annorlunda musikalisk upplevelse tycker jag att du ska titta närmare på det här gänget i alla fall. Vad som helst kan hända.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …