Wednesday , June 12 2024

Tiger Forest Cat – Underdogism

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Nomethod / Playground, betyg: 8]

Umeåbandet Sykets trummis Filip Sundberg solodebuterar under projektnamnet Tiger Forest Cat och visar säkert handlag direkt. Albumet Underdogism är sval, melankolisk vuxen-indie med blåögd soul-känsla. Ibland tycker jag till och med att jag får en glimt av gamle estetpopkungen Louis Philippe.

Låtskrivandet är genomarbetat, alltid med rätt ackord på rätt ställe, och de luftiga arrangemangen låter instrumenten andas. Sundberg gör de enkla sakerna bra och vet bättre än att klistra på onödigt effektsökeri. Underdogism klingar som ett espressofat mot det blankpolerade uteserveringsbordet och glittrar som kölvattnet från en segelbåt i juni. En sofistikerad och mogen debut.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …