Wednesday , February 28 2024

The Notwist – Close to the Glass

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, City Slang, betyg: 3]

Electronica är tillsammans med konstmusik och frijazz djävulsmusikens axelmakter och måste bekämpas till varje pris. Vi indiefantaster som kräver melodier, bra texter och tydliga låtstrukturer måste göra gemensam sak och krossa ondskan, och vi börjar med electronican. Men varje strid har sin quisling och 2014 är det The Notwist som står för förräderiet. Stundtals spelar den tyska gruppen, som skivdebuterade redan 1991, strålande indierock som bränner till och skakar om, men de varvar det med hemsk electronica som sprakar, knäpper, gnisslar och bär sig åt. Och de gör det snyggt, de väver in den som en trojansk häst i indiemusiken så elegant att vi nästan inte märker vad som drabbar oss innan det är försent.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …