Wednesday , June 12 2024

Lauren Lapointe – Superhero

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Lauren Lapointe, betyg: 7]

Den här damen kommer urpsrungligen från Kanada, men bor numera i Savannah, Georgia. Hon spelar americana med influenser av root-musik, pop och country. På skivan Superhero bjuder hon på 12 nyskrivna sånger, och med sig på albumet har hon plockat ihop en samling toppmusiker. Lauren Lapointe har kämpat hårt för att få fart på karriären och spelat på en mängd olika ställen i staterna, bland annat det välkända Blue Bird Cafe i Nashville och på The Rockwood Music Hall i New York.”Silver cowboy boots”, med sitt fina pedal steel-spel av Terry Crisp tillhör skivans bästa spår och är också en ren country-låt till skillnad mot mycket annat material på plattan. Den sidan av henne skulle jag vilja höra mycket mer av istället för de moderna popiga låtarna. Även “Dusty tired angel” är en renodlad countrysång. På “The ghost of Elvis” åker banjon fram, och även det är en riktigt trevlig låt. Lauren har en bra röst och fin känsla på de bättre bitarna. Superhero är inte ett så tokigt album, men det hade stått sig betydligt bättre om Lauren Lapointe hade hållit sig till mer renodlade countrysånger. De håller genomgående högre klass än det övriga materialet. I det här fallet vill jag dock hellre fria än fälla och sätter betyget därefter.

Av: Georg Ryttman

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …