The Accidentals – Bitter Sweet

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, The Accidentals / Hemifrån, betyg: 7]

The Accidentals är en kvinnlig duo, bestående av Katie Larson och Savannah Buist som bägge fortfarande går i collage i USA. Tjejerna har ändå i och med Bitter Sweet gett ut sitt andra album under en period av två år, och spelat live över 500 gånger. Bägge Katie Larsons föräldrar arbetar med musik, hennes mor har varit jazzsångerska vilket säkert påverkat Katie som lärt sig spela jazzgitarr. Men hon trakterar ett flertal instrument. Savannah är född i Nashville där hennes far varit professionell pianist, bland annat på Grand Ole Opry. Även hon spelar fler instrument.Det unga paret möttes 2011 i skolan, då Katie var 15 år och Savannah 16 år, och det var startskottet på deras gemensamma musicerande och starten för The Accidentals. De tidiga influenserna kom från jazz, bluegrass, country och alt-country. The Accidentals egna musik beskrivs som modern folk med udd. Musiken är lekfull, melodisk, seriös, originell och välskriven. De säger själva att de skriver glada melodier och texter med budskap som till exempel förespråkar acceptans eller djupare historier. Att det här unga paret har stora kvaliteter och färdigheter och känns som kvalificerade musiker råder det ingen tvekan om. Det är uppfriskande och personligt och The Accidentals har möjlighet att gå väldigt, väldigt långt om de fortsätter på den inslagna vägen.

Av: Georg Ryttman

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …