Väärt – Det kommer ett skalv

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Westpark Music, betyg: 6]

Väärt kommer från Umeå och Malmberget och det var längesen jag hörde något som lät så här norrländskt. På sitt tredje album fångar Väärt känslan av ödslighet, karghet och norrländskt vemod så träffsäkert att det nästan blir obehagligt.
Man riktigt ser hjortronmyrar, glesbygdskavajer (Helly Hansen-tröjor) och Stålverk 80 framför sig. Det känns mörkt, dystert och uppgivet. Jag gick upp i morse – sen var den dagen förstörd…
Men all ångest och pessimism till trots så gillar jag musiken. Ofta skönt indiepoppande (som i kanonbra “Diesel i mitt blod”), ibland doftande av 70-talsprogg, ibland depprock. Stundtals låter det lite väl segt och enahanda och musiken antar mer karaktären av atmosfär än av låtar man minns. Och man bör nog inte ha anlag för depression om man ska uppskatta Väärt till fullo.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …