Friday , February 3 2023

Jaques C – Jaques C

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Funk Noir, betyg: 4]

Svenska Jaques C gillar den franska elektroniska dansmusiken och har även uppträtt i Paris och Lille. Men det är inte direkt Daft Punks dansanta disko som fyller denna 18 spår långa platta, istället går Jaques C åt andra hållet och skalar bort, skär ner och kapar av tills bara en minimalistisk stomme finns kvar. Det finns spår av både 80-tal, blippig synth och house, men mest tangerar han ett slags elektronisk loungemusik som ingalunda låter usel men inte heller särskilt spännande. Viss sång förekommer men mest får lyssnaren höra väldigt simplistiska låtar som mest vevar återkommande ackordföljder sparsmakat kryddade med diverse elektroniska ljud. Det kanske ligger en hel del jobb bakom, men det låter som att Jaques C inte ansträngt sig överdrivet mycket. Och då menar jag inte på det bra sättet när musiken känns som plockad från himlen, utan snarare att det låter som att han varit lat.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …