EMA – The Future´s Yoid

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, City slang, betyg: 4]

Trots sitt svenskklingande namn Erika M. Anderson hittar jag ingen svensk koppling, utan hon kommer från South Dakota och solodebuterade 2010 med skivan “Little Sketches On Tape”. Detta är tredje plattan från sångerskan som ofta beskrivs som noiserock, vad det nu är. Visst dyker det upp lite skrammel ibland och då och då höjer hon även rösten en smula, men särskilt mycket skrän och oväsen hör jag inte på denna platta. Jag tycker tvärtom att hon sjunger riktigt bra och att musiken är ganska lättlyssnad, om än lite tråkig.
I botten finns ett mörker och en tyngd som känns intressant, men man anar också att det finns en del pretentiösa konstrockambitioner, vilket gör att EMA drar mer åt hipsterindustri (en genre jag precis uppfann själv) än åt det Nine Inch Nail-håll jag hade föredragit. Men den tama ljudbilden och det mot slutet av skivan rätt energilösa uttrycket är inte det stora bekymret, utan att låtarna helt enkelt är för svaga.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …