Sunday , January 29 2023

Tear Them Down – Their Fault. Our Problem

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Plunk Records, betyg: 6]

I grund och botten är Tear Them Down ett helt okej punkband. Göteborgkvartetten har energi, tuffa gitarrer, skapliga låtar och bra produktion (nästan lite FÖR bra för att vara ett punkband). Den stora anledningen till att jag inte riktigt fastnar för dem tror jag beror på att de känns ganska otydliga. Vilken typ av punkband vill de vara? I ena stunden låter det England på 70-talet, i nästa snuddar de vid modern hardcore, ibland låter det nästan Backyard Babies och i andra ögonblick hör jag drag av ölsvingande keltpunk. Den dag de renodlar sin stil hoppar också betyget upp ett snäpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Dave Gahan och Kurt Uenala – deltar på en hyllningsskiva till The Raveonettes

För tjugo år sedan gav Köpenhamnsbandet The Raveonettes, bestående av Sune Rose Wagner och Sharin …