Weeping Willows – The Time Has Come

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Razzia Records/ SME, betyg: 9]

När Magnus Carlson medverkade i Jills Veranda härom veckan tenderade hans talang att skymmas bakom Jill Johnsons, och inte minst den sjungande uteliggaren Doug Seegers, röster. Det var synd. Många tv-tittare missade vilken fantastisk sångröst Carlson är utrustad med. Han kan mycket väl vara den bäste crooner vi har, och någonsin har haft, i det här landet. Det är inget nytt i sig. Det har han visat upp på många skivor och scener tidigare. Så och på Weeping Willows nya album The Time Has Come. Här exponerar Carlson återigen sin guldstrupe i dess absoluta esse. Inte blir det sämre av att skivan fyllts med underbara, vemodiga och bombastiska låtar som alla kunde ha sitt upphov i det stråkförsedda 50- och tidiga 60-talet. Ljudbilden är stor, vacker, ren och skimrande som en romantisk film från det förgångna, där kärleksparet kämpar för att få varandra i en oförstående omvärld. Ibland domineras låtarna av soulkänsla, ibland inslag av country, men oavsett var man tagit inspiration till en viss låt ifrån så bryts inte den röda tråden. När Anna Ternheim gästar i “Lovers never say goodbye” infinner sig en känsla av förnyelse, men tråden fortsätter stolt att ringla fram till det bitterljuva slutet. Det här är som att slippa vakna ur en dröm man verkligen trivs i och The Time Has Come är en av bandets absolut bästa skivor hittills.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …