Thursday , June 20 2024

Promises Promilles – Promises Promises

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Egen prod., betyg: 4]

Att kalla in Kristian Anttila att stå för produktionen väcker såklart intresset, åtminstone hos mig. Samtidigt ger det kanske förväntningar som kan vara svåra att infria. Sångaren Per har tidigare körat på några av Anttilas låtar, men detta låter ganska långt från honom. Promises promises är skramligare och spelar en slags poprock som andas en smula garage och 60-tal. Kvartetten som är baserad i Göteborg har tidigare gett ut två singlar under 2012 och fullängdsdebuterar nu med tio spår som de kanske skulle ha filat ytterligare en stund på. För det är just låtarna som är gruppens svagaste kort. Det är inget direkt fel, men lite mer udd i arrangemang och harmonier hade inte skadat.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …