Thursday , December 7 2023

Babymetal – det nya svartrosa?

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Känner du dig hård och farlig, men har ett mjukt hjärta bakom den tuffa fasaden? Gillar du såväl nitar och läder som söta Hello Kitty-tröjor? Tycker du både om att dyrka onda andar och mysa med fluffiga gosedjur? Har du tröttnat på “synth”, “hårdrock”, “hip-hop” och andra gubbiga subkulturer från 80-talet?

Om du svarat “ja” på en eller flera av frågorna, kan “Babymetal” vara grejen för dig. Feta riff, tjusiga outfits, käcka aerobicssteg och lättnynnade schlagerrefränger på japanska. Babymetal – det nya svartrosa? Vad blir nästa fenomen: pensionärstriphop eller husdjurstechno? Zero lovar att guida er vidare i djungeln.

Trevlig fredag, alla sockersöta rebeller!

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …