Saturday , June 22 2024

Marching Band – So Much Imagine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Unc Records, betyg: 7]

Linköpingsduon Marching Band bildades 2004 när medlemmarna Erik Sunbring och Jacob Lind började plugga fristående kurser på Linköpings Universitet. Erik kom från Tranås och Jacob från Borås och träffades via en gemensam bekant och började omedelbart prata musik, och snart hade de bildat gruppen Marching Band. Musiken kan beskrivas som pop med indieattityd och influenserna kom tidigt från band som Arcade Fire och Broken Social Scene. Snart lyckades gruppen få med låtar i diverse amerikanska filmer och tv-serier, som exempelvis “Scrubs”, “How I met your mother” och “Cougar town” och bandet har även turnerat i USA och Europa, och i samband med detta skivsläpp bokades även en sväng till Japan. Detta är gruppens tredje fullängdare som de jobbat med i två år hemma i sin egna studio i Linköping. När jag intervjuade gruppen efter förra plattan “Pop cycle” sa de att de ville skriva fler hitbetonade låtar, och det tycker jag nog de har lyckats med. Denna skiva har kvar grundkänslan från föregångarna men svänger mer och har även en större och mer levande ljudbild. I mina öron låter det väldigt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …