Viktor & The Blood – Apocalypse Right Now

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Metronome / WMS, betyg: 5]

Viktor & The Blood gör vanlig, rak simpel rock- och powerpop, ungefär som den har kunnat låta sedan 60-talet, över 70-talets pubrockparty och in genom 90-talets The Hives-era. Förmodligen kommer pop/rockmusik låta åt det här hållet i typ femtio år till på sina håll. Möjligtvis kommer banden då också se ut som trion gör idag, med sitt korta hår, klassiska kostymer och slips. Som kopior av Rolling Stones när gubbarna var unga alltså. Dock är Viktor & The Bloods version av musikhistorien moderniserad och därmed mindre retro, således också mindre rå och ösig. Tyvärr. För min del hade gänget gärna fått sparka ut det radiovänliga smörigt popmelodiska och lägga mer kraft på urtidsrocken istället. Det är när trion kickar stjärt som de är som bäst nämligen. Det Viktor & The Blood gör musikaliskt är stabilt men ojämnt. Inget är nytt eller överväldigande, men visst kan man ha party i sällskap med Apocalypse Right Now om man väljer ut rätt låtar bara. Förmodligen fungerar musiken ännu bättre live. Det vet dock publiken bättre som såg gruppen turnera tillsammans med The Sounds nyligen. Viktor & The Blood består av Viktor Norén (Sugarplum Fairy) som skriver samtliga texter och låtar, Jonas Karlsson (också Sugarplum Fairy) och Samuel Geirs (ex-Mando Diao). Trion har släppt en självbetitlad ep innan den här plattan såg dagens ljus och bägge skivorna är producerade av Jacob Hellner som bl.a. har jobbat med Tysklands stoltheter Rammstein. Det sistnämnda hörs dock ingenting av här.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …