Saturday , January 28 2023

Dead Soul – In The Darkness

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Razzia Notes / SME, betyg: 8]

En svart jul och nyårstid har förflutit i Stockholm, då ingen snö fallit och mörkret landat kompakt redan vid 15.00 och 16.00-tiden om dagarna. Att jag själv varit mer vaken på nätterna än om dagarna har inte gjort min omvärld ljusare. Under den här tiden har jag dock lyssnat på en hel del utmärkt musik och inte minst In The Darkness med Dead Soul har gått varm här. Skivan har blivit till ett naturligt soundtrack för mitt dekadenta leverne och nu sitter låtar som “Burn forever”, “Do your job” och ödesmättade “The patient” likt skottskador i pannbenet. Dead Soul består av två man: bluessnubben Anders Landelius som också kallar sig Slidin Slim emellanåt, som lirar gitarr, skrivit texterna och sjunger så uttrycksfullt, samt electroartisten, producenten och låtskrivaren Niels Nielsen. Musiken dessa bägge herrar framför på In The Darkness skulle jag vilja beskriva som elektronisk gothrock med gungande bluesgrund. Den lägger ut det dramatiska betet, halar in lyssnaren med krokar genom kinderna, drar ner “stackaren” i de mörka djupen och släpper aldrig ut vederbörande igen. Men det är inte så plågsamt som det låter. Tvärtom. Det är en skön, givande och närmast hypnotisk resa. En tripp genom gungande rytmer och diverse nyanser av svärta. Det är musik som passar såväl till party som till terapi, och som utmanar artister som Nick Cave & The Bad Seeds, Dead Can Dance och Fields Of The Nephilim. I klartext: riktigt bra skit!

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …