Jipset – Jipset

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Skitso Records, betyg: 6]

Det skulle bli house och techno med engelska texter men blev istället smekande elektronisk pop på svenska. Och det kanske var tur, för Jipset är ett ganska angenämt band att lyssna på. Trion består av producenterna Stefan Kvarnström och Jonas Elofsson från Malmö och Patrik Englund från Stockholm och bildades 2011. Nu är debut-EP:n här och innehåller fem låtar med lätt vemodsanstruken musik med len sång. Jämförelser har gjorts med såväl Jonathan Johansson som Adolphsson & Falk, men jag skulle också vilja nämna det gamla klassiska synthbandet Saft som en referens, även om Jipset har mer ambientkänsla och tydligare beats. EP:n är en trevlig första bekantskap, men jag ser också en potential för bandet att kunna lyfta sig ytterligare till nästa skivsläpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …