Friday , February 3 2023

Naked Eyes – Fuel For The Fire: Expanded Edition

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cherry Red Records, betyg: 6]

Minns du Naked Eyes så minns du dem säkert för covern på “Always something there to remind me” från debutalbumet. Den blev en jättehit i USA. Likaså blev uppföljaren “Promises promises” från samma platta. Nästa album, Fuel For The Fire från -84 slog inte lika stort, men singelspåret “(What) In the name of love” gick hem och “Sacrifice” som också ligger på denna platta gick hyggligt i Europa. Naked Eyes var knappast 80-talets bästa eller mest minnesvärda syntband och det här är första gången Fuel For The Fire ges ut på cd. Efter de tio lp-låtarna har man fyllt på med bonusspår bestående av några 12-mixar av hitsen, tre demospår som inte tidigare getts ut och “Two heads together” som tillsammans med en av 12-mixarna legat som b-sidor på singlar. Eventuella fans till duon har alltså all anledning i världen att införskaffa den här utgåvan, liksom cd-utgåvan av första albumet Burning Bridges som tidigare återutgivits på cd. Vi andra kan ta det lugnare. För er som inte har hört Naked Eyes tidigare kan jag berätta att bandets sound är av den där tunna, krispiga och rätt trista sorten som gjorde så många 80-talsskivor sämre och kallare i ljudbilden än vad de skulle ha kunnat bli. Av någon anledning var den ljudbilden modern då, men idag känns den inte ens nostalgisk, utan bara extremt förlegad. En skiva som Fuel For The Fire hade varit bättre med en annan, varmare produktion. Dock inte tillräckligt bra för att höja betyget. Av bandmedlemmarna är endast Pete Byrne vid liv idag. Rob Fisher avled 1999 efter sviterna av en magoperation.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …