Diskodiktator tillbaka

Zeros utsände i internetern har fått ta del av en exklusiv utsändning från multitalangen Johan Billing, där han demonstrerar (med kumpanen Magnus Johansson) material från Diskodiktators kommande album “Malmö C”.

Vi fick ta del av en omastrad version av kommande singeln “Inte så svårt”, där herrarna textmässigt balanserar på en närmast Laibachskt slak lina, uppstyrt med desto mer Düsseldorfiansk ljudbild. Det låter onekligen mycket lovande, och ni som varit med om bandets tidigare humörsvängningar kommer ännu en gång att behöva korsa subgenrefloden med sjumilastövlar.

Om övriga albumet avslöjas inget, men i slutet av mars rekommenderas varmt en lyssning på “Inte så svårt”, den har redan snurrat många varv här på mitt virtuella kassettband.

Läs mer om Diskodiktators arbete med nya albumet här.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …