Dark Side Cowboys – Chronicles

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Moriensis Productions / Nangijala Records, betyg: 8]

England har The Mission och Finland stoltserar med The 69 Eyes. Den svenska motsvarigheten till dessa gothrockband heter Dark Side Cowboys och i år firar de 20-årsjubileum. Bandet har existerat sedan 1993, kommer från Norrland och har väl inte varit helt aktiva under alla dessa år, men sex studioalbum och ett gäng singlar och ep-skivor har de i alla fall gett världen från starten till 2003. Låtarna på Chronicles – förutom den nya “Starvation” som endast finns på den limiterade cd-upplagan av skivan – är gamla saker som återigen spelats in, nu med bättre och mer modern inspelningsteknik. Dagens Dark Side Cowboys består av Sheriff Nik, Andreas “Vigilante” Wandegren, André “Atreyo” Ljunggren och Peter “Vagrant Bob” Mollwing. Tillsammans har herrarna gjort Chronicles till något mer än bara ett mischmasch av gamla låtar. Man har lyckats, både med sound och framförande, att få plattan att låta som en självklar och naturlig helhet. Som om dessa fjorton låtar var menade att ges ut på det här viset och i den här turordningen. Dessutom – för er som gillar resultatet – så kommer Dark Side Cowboys komma ut med en uppföljare till Chronicles så småningom. Något att se fram emot! Förhoppningsvis kommer detta sedan leda till en skiva med helt nytt material också. Det är inte så ofta man hör gothrock av den här kvaliteten längre, melodiös och romantiskt sensuell som den är, så det känns helt rätt att dessa norrländska cowboys lämnar saloonen och börjar skjuta skarpt igen.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …