Sunday , January 29 2023

Satellite Stories – Pine Trails

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, XYZ, betyg: 6]

Finsk indie, vad kan ni om det? Visste ni ens att det fanns? Måste erkänna att mina egna kunskaper är oerhört begränsade i ämnet. Satellite Stories är hur som helst från Finland och spelar indiepop, och gör det bra. Och musiken verkar gå hem även utanför landets gränser, för i februari åker de ut på en stor Europaturné. Kvartetten kommer från Uleåborg och gav 2012 ut debuten “Phrases to break the ice”. Denna uppföljare kom dock till i en liten stuga utanför Örkelljunga, vilket är bra om framgångarna skulle fortsätta, då kan vi svenskar ta åt oss lite av äran…
Tio spår med gitarrbaserat indie som går från finstämda, känsliga popsånger till storslagna arenalåtar är vad som väller ut ur högtalarna, och jag gillar vad jag hör. Det bjuds på fin indie, helt enkelt. Enda anmärkningen är egentligen att det låter ungefär som fin indie brukar låta. Man känner igen ljudbilden, estetiken och anslaget från en mängd andra band, vilket gör att jag inte går igång så mycket som jag kanske borde. Men Satellite Stories har åtminstone öppnat mina ögon för det faktum att det finns bra indie i Finland.

Om Webbmaster

Kolla även

Dave Gahan och Kurt Uenala – deltar på en hyllningsskiva till The Raveonettes

För tjugo år sedan gav Köpenhamnsbandet The Raveonettes, bestående av Sune Rose Wagner och Sharin …