Ane Brun – Rarities

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Balloon Ranger Recordings / Universal, betyg: 9]

Ane Bruns rariteter har mycket att ge och jag måste säga att jag är överraskad över innehållet på den här skivan. Generellt när det letas på loftet, i soptunnor och dammiga lager så kommer inte så mycket spännande material fram, men till det här dubbelalbumet har man hittat högkvalitativt godis som jag inte skulle vilja vara utan. Exempelvis versionen av Beyoncés vackra “Halo” som här framförs tillsammans med Linnea Olsson, “Daring to love” som specialskrivits för filmen A Thousand Times Goodnight som hade premiär i oktober förra året, och inte minst Ane Bruns version av “Crawfish” som tillsammans med Club Killers blir till ren magi. Jag hörde låten med kung Presley från hans 50-talsalbum King Creole första gången och den är fantastisk. Likaså är den i Bruns utmärkta utförande. Allt som allt innehåller Rarities 14 tidigare outgivna låtar och 6 udda spår som legat som singelbaksidor och dylikt. Här finns även covers av Björk, Beatles, Eurythmics, Leonard Cohen, Bob Dylan och tre låtar med Bruns versioner av låtar från Emmylou Harris plattor. Även “The opening” som Brun och Fläskkvartetten spelade in för den senaste Wallander-filmen finns här och för syntkännare är naturligtvis versionen av “Fly on the windscreen” tillsammans med Vince Clarke nödvändig i skivsamlingen. Rarities har blivit en mycket nyanserad, spännande och intressant platta tack vare att Ane Brun blandat som hon har gjort, att här inte finns en massa halvdant inspelat skräp med dåligt ljud, utan istället kvalitetslåtar i högkvalitativt utförande. Jag tror inte att någon kan bli besviken på denna fullspäckade utgåva, utgiven som en del av firandet av Ane Bruns tioåriga karriär som skivartist. Grattis till henne, grattis till oss!

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …