Ny EP från The Pixies

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Under slutet av åttio- och början av nittiotalet skämde The Pixies bort oss med några av de smartaste indierockskivorna som någonsin gjorts. Blotta nämnandet av mästerverk som Doolittle och Bossanova brukar räcka för att ge vänner av klurig gitarrpop ett leende på läpparna.

Därefter splittrades bandet från Boston, Massachusetts, på grund av interna samarbetssvårigheter. Frontmannen Black Francis fortsatte att göra spännande musik, även om hans soloskivor kanske sällan nådde upp till samma höjder. Men i somras var återföreningen ett faktum.

I höstas släppte The Pixies en comeback-EP och häromveckan kom uppföljaren. Den nya kallas helt enkelt EP2 och finns att köpa på bandets hemsida.

Hur det låter? Jodå, Black Francis har inte tappat stinget:

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …