Crazymen – Beard Restrictions (For Rabbits, Not For Goats)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Vuv-Records, betyg: 6]

DIY-galningarna från Motala-trakten är tillbaka med ett nytt album och därmed vet vi att uppföljaren till All Rabbits… Must Hide, som kom 2012, heter Beard Restrictions (For Rabbits, Not For Goats). Vad det är med The Crazymen och kaniner kan man fråga sig, men de tycks gilla att peta in ett och annat “rabbit” i sina skivtitlar. Den här gången har bandet dessutom satsat extra hårt och gett ut skivan på både lp och cd. Speciellt vinylformatet är ju utmärkt om man vill skapa ett fint omslag med många detaljer. The Crazymen har valt att fota en platt grusplan med några regnpussar och lite skog i bakgrunden. Kom inte och säg att dessa herrar inte har en speciell sorts humor? Den exponeras även i sångtitlar som “Guilt balls on fire” och texter utan sans och vett. Dessa får man smakprov på i lp-omslaget Musikanterna har som vanligt spelat in och producerat allt själva, också på Beard Restrictions (For Rabbits, Not For Goats), och ni som avskydde deras förra verk kommer att hata den här skivan lika intensivt. Motsatsen gäller naturligtvis även för er som tycker att All Rabbits… Must Hide var ett lysande, avantgardistiskt konstverk. Ni kommer med största sannolikhet hålla det här albumet lika högt. Personligen tycker jag att den här utgåvan har sina för- och nackdelar, precis som den förra. Bandet skriver själva att de vill ses som en radiostation för alternativrock och det torde ju innebära att plattorna ska vara varierade, viket i sin tur medför att ingen kan gilla allt på dem. Som jag ser det har The Crazymen lyckats med sitt uppsåt.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …